Nyheter

Fakta om livsmedelsindustrin

Livsmedelsindustrin är en flera miljarder dollar globala kollektiv av olika företag som producerar majoriteten av världens livsmedel som konsumeras. Men endast de människor som lever genom jakt och odling, självförsörjande jordbrukare, och de som enbart överlever bort vad de producerar kan kvalificera sig som utanför räckhåll för den moderna livsmedelsbranschen. Detta beror till stor del på att de moderna livsmedelsföretagen har kommit att förlita sig för mycket på maskiner och industriutrustning för att kunna utföra sitt arbete ordentligt. Detta har lett till en minskning av den personliga insatsnivå som är nödvändig för livsmedelsproduktionen. Som ett resultat av detta är många människor kvar utan tillräckligt att äta.

Det finns dock ett antal metoder som används för att öka livsmedelsutbytet och för att producera stora mängder av det till en rimlig kostnad.  Moderna metoder för livsmedelsbearbetning såsom mekanisk skörd och torkning av kött, användning av värme för att döda bakterier i råa frukter, tillsats av kemikalier för att döda skadliga mikroorganismer och användning av kemiska bekämpningsmedel för att skydda grödorna från insekter. Dessa metoder har gjort det möjligt att producera stora mängder mat men har samtidigt lämnat lite utrymme för personligt val. Ett effektivare sätt att producera stora mängder livsmedel är genom användning av hybridodlingsmetoder. Huvudsyftet med hybridodling är att kombinera produktionen av två olika typer av växter. Typiskt, Detta skulle vara spannmål och baljväxter. Genom att kombinera produktionen av två olika typer av växter kan jordbrukarna producera en högre mängd livsmedel än vad som skulle vara möjligt genom att använda en enda växt.

Utveckling av jordbruksmetoder

Modern teknik gör det möjligt för jordbrukare att använda moderna jordbruksmetoder såsom användning av gödningsmedel för att öka tillväxttakten för växter. Detta görs genom tillämpning av kemikalier som kallas gödningsmedel och andra ämnen. Intensiv jordbruksteknik såsom användning av bekämpningsmedel, gödningsmedel och mekanisk skörd är dyra. Detta innebär att jordbrukarna bara har råd att köpa stora mängder av dem för att göra produktionskostnaderna överkomliga. Som ett resultat av detta har livsmedelsproduktionen blivit mer koncentrerad. Det finns också moderna metoder som har utvecklats för att öka avkastningen av ekologiska livsmedel också. Dessa tekniker använder både traditionella jordbruksmetoder med hjälp av modern teknik, och med hjälp av modern teknik.

I och med utvecklingen av genteknik har jordbrukarna kunnat skapa effektivare sätt att odla växter på åkrar och på små gårdar. Detta innebär att jordbrukarna inte begränsas av avkastningen från traditionella metoder.  Användningen av jordbruksmetoder har också skett, bland annat användningen av bioteknik. Detta innebär produktion av grödor med hjälp av bakterier, växt-DNA eller genmanipulation. Utöver de metoder som diskuteras ovan kan jordbrukarna också använda modern teknik för att förpacka sina livsmedel i behållare. för att minska risken för skadedjur som äter maten innan den har haft en chans att börja säljas. Det finns många andra effektiva produktionsmetoder. En sådan metod är användningen av genteknik för att producera mer av ett visst livsmedel än vad som produceras naturligt. Denna metod är dock inte utan sina kritiker, eftersom kritiker argumenterar för effektiviteten i dess effekter på miljön. Men om produktionen av livsmedel lämnas att vara ett ansvar för naturliga medel, då kan det leda till en stor mängd avfall.

Besök denna blogg matsidan.bloggzonen.se för mer information.