WordPress

Bygg en webbplats i WordPress

När du bygger en webbplats i WordPress kan du lägga till alla möjliga plugins som tar hand om saker som sökmotoroptimering (SEO), lead capture-formulär, sociala medier och kommentarsfunktioner på webbplatsen och mycket mer. Med alla de verktyg du har till ditt förfogande är WordPress ett fantastiskt val för företagswebbplatser.

Kärnan i wordpress är ett lättanvänt innehållshanteringssystem som låter dig skapa, redigera, organisera och ta bort innehåll allt på ett ställe. Innehållet kan vara text, fotografier eller videor. Det bästa är att WordPress gör det enkelt att skapa vackra, funktionella webbsidor. Medan WordPress ursprungligen byggdes för bloggar, kan det nu hantera nästan alla webbplatser du kan tänka dig. Det driver mer än 43 procent av alla webbplatser på internet, och används för att skapa allt från företagssajter, till onlineportföljer, till e-handelsbutiker.

Till skillnad från andra CMS-lösningar är WordPress programvara med öppen källkod. Detta innebär att ingen enskild person eller företag äger det och att alla från spirande utvecklare till professionella designers frivilligt ger sin tid och ansträngning för att förbättra och stödja projektet.

Som ett resultat finns det oändliga resurser online för att hjälpa dig komma igång med WordPress-utveckling. Oavsett om du behöver steg-för-steg-artiklar och how-to guider eller ett omfattande community-driven Q + A forum, finns det en mängd kunskap att dra nytta av. Med hjälp av dessa resurser kan du skapa en webbplats som återspeglar ditt varumärke och samtidigt ger besökarna en engagerande och informativ upplevelse.

Använda WordPress-plugins för att förbättra din webbplats

  • WordPress är programvara med öppen källkod som underhålls av en stor grupp utvecklare.
  • Detta leder till ständiga förbättringar och nya funktioner.
  • Bygg hobby- eller företagsbloggar, onlineportföljer, e-handelswebbplatser och mer med WordPress.
  • Använd ett plugin för sidbyggare för en smidigare designprocess.
  • Plugins stärker webbplatsens säkerhet, förbättrar sökmotoroptimering, lägger till formulär och mer.

Vad är WordPress-mallar?

Om du bygger en webbplats med WordPress så kommer du att ha stött på olika WordPress-mallar. Dessa är de minsta blocken som kombineras för att bilda webbsidor i WordPress och de bestämmer strukturen på din webbplats. Dessa tillsammans med CSS-stilmallarna ger design och färg till din webbplats. Mallar lagras vanligtvis i en temamapp som finns på /wp-content/themes/.

När ett tema aktiveras ställer det in en uppsättning standardstilar för vissa sidtyper. Ett tema kan till exempel innehålla en Home-mall som definierar hur startsidan ska se ut. Det kan också ha en Index-mall som definierar hur dina senaste inlägg ska visas på webbplatsen, och det kan innehålla en Single-mall för att definiera hur enskilda blogginlägg ska visas.

Du ser listan över tillgängliga mallar i avsnittet ”Mallar” i WordPress adminmeny. Om du klickar på en mall visas en anpassningsskärm där du kan ändra dess design, innehåll och funktionalitet. Detta kommer också att visa dig hur du lägger till eller ändrar widgets och innehållselement, och det är här du hittar alternativen för att justera webbplatsens varumärke och typografi. Mallarna är ofta byggda med HTML och CSS, men vissa har specifik kod för att stödja funktioner som sidlayouter eller anpassade inläggstyper. Temats designers kommer att se till att koden är väldokumenterad och lätt att förstå så att du kan ändra den efter behov.

Så här blir du WordPress-utvecklare

En wordpress-utvecklare är ett proffs som hanterar infrastrukturen och ekosystemet för wordpress-webbplatser. De kan också arbeta direkt med kunder för att skapa och anpassa wordpress-webbplatser. De har vanligtvis expertis inom flera programmeringsspråk och en förståelse för wordpressprodukter och plugins.

En person som arbetar som wordpress-utvecklare känner vanligtvis till grundläggande kodning som PHP, Javascript och CSS. De har också kunskap om wordpress plugins och teman, och de kan sätta upp och köra en lokal utvecklingsmiljö. Med den här typen av inställningar kan de snabbt modifiera och testa ändringar innan de appliceras på en live-webbplats. Detta är ett avgörande steg, eftersom det ger utvecklare mer kontroll och säkerställer att de kan åtgärda eventuella problem som kan uppstå i en verklig miljö.

När en utvecklare har behärskat grundläggande kodning bör de fokusera på att lära sig mer om wordpress-utveckling. Lyckligtvis finns det gott om läsmaterial och onlinekurser som hjälper dem att komma igång. De bör också försöka hitta ett jobb som wordpress-utvecklare som är relevant för deras kompetens och karriärmål. Att ta sig an frilansprojekt är ett bra sätt att göra detta. Det kan vara svårt i början, men det är ett bra sätt att bygga upp en portfölj och få erfarenhet.

Sist bör de bli aktiva medlemmar i wordpress community. Detta är en stor, välkomnande och inkluderande grupp av människor från hela världen. Genom att engagera sig i communityn kan de lära sig mer om wordpressutveckling, och det kan också hjälpa dem att felsöka eventuella problem som de kan stöta på under sin resa. De kan göra detta genom att besöka anslagstavlor, bloggar och forum, samt delta i personliga möten, till exempel WordCamps.