WordPress

Använda WordPress för att bygga en webbplats

WordPress är ett programvarupaket som driver en webbplats. Det tillhandahåller ett backend-gränssnitt där användare kan logga in och göra ändringar, samt en frontend som visas för besökare på webben. Det har blivit ett av de mest populära verktygen för att skapa bloggar, onlineportföljer och andra typer av webbplatser.

Det kan också stödja e-handelswebbplatser med full service, sociala nätverk och till och med podcasts. Dess licens för öppen källkod gör att den kan användas gratis, men användare behöver ett domännamn och säker webbhotell för att använda den. Med ett brett utbud av tillgängliga plugins kan WordPress-webbplatser anpassas för att uppfylla nästan alla behov. WordPress har till exempel ett plugin för sidbyggare som låter användare skapa sidor utan att kunna någon kod. Dessa plugins har utvecklats av WordPress-communityn och kan laddas ner från dess officiella katalog. Det finns även plugins som gör att WordPress-webbplatser enkelt kan sökmotoroptimeras.

En annan användbar funktion i wordpress är dess förmåga att skapa ett anpassningsbart navigeringsfält. Detta kan vara viktigt för att säkerställa att webbplatsens design och layout matchar ditt varumärke. Det kan också hjälpa potentiella kunder att förstå syftet med och strukturen på din webbplats. En väldesignad meny kan också bidra till att stärka ditt företags varumärke. Detta gäller särskilt för företag med unika eller komplexa produkter, tjänster eller erbjudanden. Till exempel kan en tandläkares webbplats dra nytta av en anpassad meny med en lista över tjänster som erbjuds och ett kontaktformulär för tidsbokning.

Så här väljer du ett WordPress-tema

WordPress är en plattform med öppen källkod och ett stort community av användare och bidragsgivare. Denna gemenskap ser till att programvaran ständigt förbättras och att användarna har en mängd praktiska plugins och andra verktyg till hands. Vissa av dessa plugins utökar till och med webbplatsens kapacitet. HubSpot, till exempel, ger extra funktionalitet för försäljning, marknadsföring och kundsupport. Webbplatsen är en bra uppvisning av hur du kan använda WordPress för att skapa en engagerande, kreativ design. Den innehåller ett bildspel med bilder och videor som visar upp det arbete som företaget har gjort, samt sektioner som innehåller fantastiska CSS-animationer. Webbplatsen är också optimerad för optimal prestanda med hjälp av avancerade cachningstekniker, ett CDN och lazy loading.

När det gäller att välja ett tema är det viktigt att tänka på vilken typ av webbplats du behöver. Om du till exempel skapar en onlinetidning vill du välja ett tema som erbjuder en responsiv layout i tidskriftsstil. På så sätt kan du se till att ditt innehåll visas korrekt på alla enheter.

Det är också viktigt att välja ett tema som stöder webbplatsens innehållshanteringsbehov. Om du till exempel publicerar nyhetsartiklar bör du välja ett tema som stöder formatering av rik text. Du kan också använda ett plugin för att lägga till knappar för sociala medier på din webbplats. Detta gör det möjligt för besökare att dela ditt innehåll på sina sociala medieplattformar.

Vad du ska leta efter hos en WordPress-värdleverantör

Den wordpress hosting du väljer är en av de största faktorerna för hur din webbplats presterar, särskilt under topptider. Högtrafikerade webbplatser kräver mer resurser för att hantera belastningen än lågtrafikerade webbplatser, så du måste betala för ett webbhotell som erbjuder skalbara alternativ. Du vill också hitta ett webbhotell som erbjuder support för din webbplats och dess plugins. Leta efter en host som har flera kontaktmetoder, inklusive livechatt och telefon, och som erbjuder support dygnet runt. Ett bra webbhotell har ett hjälpsamt team som har erfarenhet av att stödja WordPress-webbplatser.

En bra hostingleverantör för WordPress erbjuder en staging-miljö som gör att du kan skapa en kopia av din webbplats som bara du har tillgång till. Detta låter dig testa plugins, göra ändringar i design eller kod, och felsöka problem utan att riskera din live-webbplats. En bra hostingleverantör för WordPress kommer också att säkerhetskopiera din webbplats och lagra den på en tillgänglig plats, så att du kan återställa den till vilken tidpunkt som helst.

InMotion Hosting är en populär wordpress-värdleverantör som erbjuder billig hanterad WordPress-värd, såväl som delad WordPress-värd. Det har SSD-lagring, ett gratis SSL-certifikat och domännamn, malware-skanning och drifttidsövervakning för att hjälpa dig att hålla din webbplats igång. Priserna börjar på $ 8.99 per månad.

Ett annat prisvärt alternativ är GreenGeeks, som ger tillbaka 3x den energi den förbrukar i form av förnybar energi. Det är en av de snabbaste wordpress-värdleverantörerna, har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och är koldioxidneutral. Deras WordPress-abonnemang inkluderar obegränsat antal hemsidor, SSD-lagring och gratis migrering. De använder LiteSpeed, caching och de senaste PHP-versionerna för att leverera utmärkt prestanda och hastighet.

Vad är WordPress-mallar?

WordPress-teman består i huvudsak av mallfiler som bestämmer layouten och utformningen av webbplatsens sidor. Dessa filer innehåller include- och conditional-taggar som beskriver hur innehåll från en databas på servern ska bäddas in i en webbsida och visas i en webbläsare. Ett typiskt tema har mallfiler för en startsida, en enskild mall (som utformar dina enskilda blogginlägg), indexsidor, sökresultatsidor och 404-sidor. Det kan också ha en sidfot och rubrikmall, som styr vad som ska visas i dessa områden på din webbplats.

Många premiumteman erbjuder avancerad funktionalitet som inte finns i gratisteman. Den här funktionaliteten kan dock göra koden mer omfattande och påverka webbplatsens prestanda. Se till att ett nytt tema som du överväger bara erbjuder de funktioner du behöver. För att säkerställa att du får ett kvalitetstema, välj ett som har granskats av professionella granskare och av användare. Om möjligt, leta efter ett tema som levereras med en demo som du kan använda för att prova dess funktionalitet innan du bestämmer dig för att köpa det.

Ett bra tema i tidningsstil bör låta dig lägga till mycket utrymme för annonser, samt flera inläggsstilar för olika kategorier. Det bör också ge flera alternativ för att visa ikoner och länkar för sociala medier. En annan viktig funktion är ett sidbyggnadsverktyg, som gör att du enkelt kan lägga till anpassade sidor utan att gå in i redigeraren. Detta kan vara användbart om du inte har mycket kodningsupplevelse.

Vad gör en WordPress-utvecklare?

En wordpress-utvecklare arbetar med open source-plattformen för att skapa webbapplikationer och teman. De kan också vara ansvariga för att bygga webbplatskod och hjälpa kunder att optimera innehåll. De bör vara bekanta med en mängd olika programmeringsspråk, inklusive HTML, CSS och Javascript. De bör också veta hur man använder en utvecklingsmiljö, till exempel WAMP eller XAMP.

Dessa yrkesgrupper arbetar ofta med projekt för en rad olika kunder och branscher. Det innebär att de kan behöva kunna anpassa sig till olika stilar och tekniker som används av deras kollegor. Detta kan hjälpa dem att ligga steget före när det gäller nya trender inom webbdesign. Det är också viktigt att förstå grunderna i sökmotoroptimering (SEO) eftersom dessa färdigheter kan hjälpa deras kunder att bli uppmärksammade online.

Att skapa en portfölj kan vara ett bra sätt att visa upp dina färdigheter som wordpress-utvecklare. Detta kan vara användbart för att landa ett jobb inom detta område eller till och med för att skaffa frilansprojekt på webbplatser som Codeable. Dessa plattformar fokuserar på att koppla ihop erfarna utvecklare med projektledare och är dedikerade till att tillhandahålla en hög servicenivå.

Om en karriär som wordpress-utvecklare inte är idealisk för dig, är det värt att överväga en alternativ CMS-plattform. Det finns till exempel många andra alternativ som erbjuder en mer strömlinjeformad användarupplevelse och ett bredare utbud av funktioner än WordPress gör. Dessa alternativ kan dock ibland orsaka problem med befintliga webbplatser, så det är viktigt att veta hur man arbetar runt eventuella problem som kan uppstå.