Nyheter

Bagagehanteringen på flygplatser

Tidigare var många passagerare besvärade när de fick kontantlösa kontroller för sina flygbiljetter. Det handlar om resenärernas incheckning, bagage och ombordstigning på många av landets flygplatser.

Om du kollar din resväska är packad innan du går ombord på flygplanet, det är bra. Men när du anländer till flygplatsen kan du hitta ditt bagage försenat med dig. Om du har en check-inlösning tjänst, vara medveten om att dessa människor är också där för att lösa in dina incheckade väskor och ta dina pengar. När du går igenom säkerheten, bör du hitta allt är bra, men då du kommer till din bil och upptäcker att några av dina objekt saknas. Du kommer inte att kunna få det förrän du visar dem signaturen på kvittot. Då kommer du att ställas inför att behöva betala för objekt du inte har. Bagage kan ha levererats till flygplatsen via väg. Du kan vara bakom tiden för att komma till flygplatsen för att hämta ditt bagage och sedan komma tillbaka på vägen så fort som möjligt för att komma hem. När du har kontantlösa checkar, kan detta leda till problem.

Vissa flygbolag är inte transparenta när det gäller bagageavgifter. Dessa avgifter rapporteras vid olika tidpunkter på dagen till passagerarna. En flygbonus kan finna att när bagageavgifterna förfaller till betalning kan de inte få bagaget incheckat genom säkerhetskontrollen. Avgifter är en del av alla sätt du reser. Om du betalar en agent för att köra dig till terminalen, har agenten redan betalat för att köra dig och har rätt att få avgifterna. Med kontantlösa check transaktioner, resenären vet inte om de har debiterats avgifterna. När resenären och agenten delar kostnader kan resenären inte se till att flygbolagets utgifter täcks. Då förlorar flygbolaget pengar. När resenären inte kan se till att de har försäkring, finner de att de är ansvariga för alla flygbolag kostnader. De flesta flygresenärer har inte råd att förlora pengar.

Flygförseningar och borttappat bagaget

Flygplatser påverkas ofta av flygförseningar. Även om det finns en brist på service, resenärer kan få sitt bagage plockas upp och gå på. Med kontantlösa checkar måste resenären vänta och ådra sig kostnader, vilket är utöver avgiften för den incheckade väskan. Resenären kanske tror att de har betalat tillräckligt för väskan men sedan ta reda på att de har glömt att lägga pengar i resväskan. Då är väskan förlorad. Inte bara är flygbolaget förlorar pengar, men nu resenären måste oroa sig för bagage som kan återlämnas till dem som har hävdats av någon annan. Eftersom kontantlösa kontroller finns, gör detta reser mycket obekvämt. En resenär som bär bara en bit bagage måste ta extra omsorg och se till att bagaget inte går vilse och deras pengar är säkra.

Om en resenär kan vara sen med att ta sig till sin destination kan bagaget också vara försenat. Med bagageavgifter är det möjligt att resenären kan spendera extra tid eller göra ett fel och upptäcker att de måste spendera mer än de förväntade sig. Med kontantlösa kontroller, kan detta hända utan att resenären ens veta det. Som ni kan se, bär kontantlösa kontroller för resor är inte en bra idé. Istället, resa med endast kontroller som du behöver vara mycket medveten om de kostnader du ådrar dig under din resa och hur man håller dem låga.

Reseinspiration finns på denna sida reseterminal.se.