Nyheter

Köp en kettlebell för din hemmaträning

Kettlebells är den enda riktiga styrketräningsutrustning som kommer nära en kroppsbyggares favoritverktyg, skivstången. Kettlebells använder en vikt som kallas en ”bell” snarare än skivstången. De är oftast klara med händerna, eller ”klockor,” vilar på ett handtag.

Anledningen till att en kettlebell är så mycket starkare än en skivstång är att det är en perfekt balans mellan vikt och hävstång. När du tränar, rör sig klockan upp och ner i proportion till din träning. Det står inte på slutet.

En stor sak om kettlebells är att de är lätta att använda. Håll bara klockan i ena handen, med fingrarna borta från handtaget. Dina muskler försöker lyfta klockan, inte du. Detta gör det mycket snabbt och enkelt.

En bra sak med dem är att det inte finns något behov av dyra utrustningar. De är lätta att använda och så billigt att du enkelt kan göra dem till en styrka träningsverktyg på egen hand.

Många undrar hur detta gamla verktyg från antiken kan användas för att bygga styrka. Svaret är att det är mycket likt alla andra styrketräningsmetoder förutom att det tar lite mer tid och omsorg att genomföra det i en fitness rutin.

Baksidan är mycket komplex och om du tränar det på ett sätt som isolerar ryggmusklerna, kan du verkligen sätta lite skada på musklerna. Om du fokuserar på att utveckla ryggraden muskler som ansluter din övre och nedre delen av ryggen, kan du få några fantastiska resultat. Och detta är ett bra ställe att börja när du börjar din kettlebell träna.

Det fina med ryggen är att ju mer stress som du placerar på den, desto bättre kommer det att svara. Ju långsammare och mer kontrollerad din träning är, desto effektivare kommer muskeln att svara.

Enkelt att lära sig

En annan underbar sak om kettlebells är att de är enkla att lära sig, enkel att utföra, och enkel att underhålla. De kan användas av människor på alla nivåer av kondition och vem som helst kan göra dem.

De flesta människor antar att göra ett träningspass ordentligt, måste de vara inblandade i en ansträngande aktivitet. Detta är helt enkelt inte sant. Ja, det är nödvändigt att driva din kropp och dina muskler, men så länge du håller din puls under kontroll, och din andning regleras, kan du ha en bra träning utan att sätta dig igenom något i närheten av vad en kroppsbyggare kan göra.

Människor som vill bygga en stark rygg ofta tycker att denna övning rutin ger utmärkta resultat. Det är inte svårt att göra. Om du kombinerar det med styrketräning och lite konditionsträning, kan du vara på väg att vara en power lifter.

Det fina med denna övning är att det är den bästa rygg och muskelbyggande verktyg som finns tillgängliga. Du kan göra detta lätt hemma utan att spendera mycket pengar och sedan fortsätta göra det varje dag utan att behöva oroa sig för försäkring eller eventuell skada.

En av de svåraste sakerna med denna typ av utbildning är bara att få folk att börja använda den. Men när folk inser vad det kan göra för dem, blir de snabbt fans. Och det bästa är att detta program kan genomföras med minimal utrustning och kan avnjutas av vem som helst, ung eller gammal.

Besök denna sida för mer tränings tips.