Nyheter

Råd vid köp av hus

När vi köper ett hus, förväntar vi oss vanligtvis att det är av en viss klass. Vi planerar att bo i huset i flera år och så småningom sälja det när den tiden kommer. Medan längden på ägandet av huset är viktigt, är det också viktigt att överväga värdet av huset jämfört med fastighetsvärdet.

Om inköpspriset för huset är betydligt lägre än fastighetsvärdet, måste du kontrollera om det finns några överträdelser eller böter som har inträffat i grannskapet. Vanligtvis påverkas inte fastigheten och försäljningen av huset om en överträdelse eller böter inträffade för några år sedan. I det här fallet kan du fortsätta med försäljningen av huset, men med vetskapen om att någon sannolikt kommer att ignorera lagen i framtiden.

Om du köper ett hus med en viss ålder, är det mest troligt att hemmet kommer att köpas upp inom de närmaste två till fem åren. Om du planerar att lämna huset på marknaden i flera år, bör du planera ditt hus köp som om det säljs inom de närmaste åren. Vanligtvis kommer en ny ägare göra huset säkrare för sin familj och nära vänner. Han kanske också vill ändra landskapsarkitektur och fixturer i huset, förbättra dess värde och utseende.

Du kommer att få ett utmärkt hus med minsta reparationer om du köper fastigheten med en ny ägare. Det är oftast dyrare att ha ett nytt hem byggt än det är att reparera en äldre. Men kostnaden för reparationer är större när det gäller ett äldre hem som är benägna att naturkatastrofer. Eftersom den nya ägaren har förmågan att bestämma hur man bäst kan förbättra tillståndet i huset, är han sannolikt att prioritera säkerhetsfunktioner som en ordentlig grund och behålla väggar.

Renovering efter egen smak

När huset säljs, kan det fortfarande vara lämpligt att ha reparationer gjort. Det är dock troligt att den nya ägaren av huset kommer att ha en annan smak om  fastigheten. Han kommer förmodligen att ändra den inre inredningen, ändra trädgården och eventuellt även lägga till en pool och lekplats till huset.

Med ett nytt hem måste du vidta alla försiktighetsåtgärder för att se till att du inte drabbas av ekonomiska förluster genom att köpa ett hus som inte har upprätthållits ordentligt. Om ett hus har köpts med avsikt att hålla det som det är, kommer du att upptäcka att du har en hel del pengar att spendera på lång sikt men kanske inte kan hålla jämna steg med de stigande underhållskostnaderna.

Om du planerar att anställa någon att ta hand om huset i ett år eller så, bör du fråga om du behöver få ett hustillstånd. Vissa stater kräver det, men de flesta inte.

Villaägare, särskilt de som äger hem i hög brottslighet områden, bör komma ihåg att hustillstånd behövs av en anledning. Ett stort hus är osannolikt att tas om hand utan tillstånd så inte anta att ditt hem är säkert.

Efter att ha fått ett hustillstånd måste du följa villkoren i det kontrakt som undertecknades av de tidigare ägarna. Om du inte höll jämna steg med några villkor i avtalet, kan du förlora huset.

Tillståndet för huset och status för strukturen kommer att påverka priset på hustillståndet. Till exempel, ett hus med grundläggande reparationer som är över ett decennium gammal kommer förmodligen att ha ett högre pris än ett hus som aldrig har reparerats.

Kom ihåg att priset på hustillståndet kommer att baseras på hemmets tillstånd och utvecklarens åsikt om hemmets tillstånd. Du bör ansöka om ett hustillstånd först efter att du har undersökt huset för att bestämma dess tillstånd och fick reda på för-och nackdelar.

Renoveringsinspiration finns på denna här bloggen.