Nyheter

Semester med tåg – Europa har de bästa rutterna

Om du gillar att ta semester med tåg, erbjuder Europa några av de bästa rutterna tillgängliga. På grund av Europeiska unionen är det möjligt att resa runt i Europa med tåg och inte behöva oroa sig för några lokala lagar eller tullbestämmelser. Det är möjligt att resa fritt och se mycket mer av Europa utan att behöva oroa sig för att göra affärer. Detta innebär att du kan välja rutter som är tillåtna och njuta av alla fördelar med att resa med tåg i Europeiska unionen. Att resa med tåg kan vara det roligaste sättet att se Europa och det är säkert lättare än att resa med sjö eller flyg. Förutom att vara billigare än flygresor, det finns också mindre störningar och du behöver inte ta itu med flygbolag förseningar. I jämförelse med flygning är tågresor är stort set värd  för pengarna.

Om du reser runt i Europa med tåg, kommer du att upptäcka att den väg du tar styrs av strikt lagstiftning, men det hindrar inte människor att dra nytta av Europeiska unionen. Du kan boka din resa och vet att du kommer att få en buss eller en taxi till ett mycket rimligt pris. Det finns två huvudvägar tillgängliga när det gäller att turnera i Europeiska unionen. Den första vägen är en som går från Portugal genom Spanien och genom Frankrike innan den slutar i Storbritannien. Från Italien kommer du att resa med tåg genom länder som Frankrike, Österrike, Schweiz och slutligen anländer till Frankrike.

Olika tågrutter att välja på

Den andra rutten kallas Passadura. På denna rutt kommer du att resa från Portugal genom Spanien, passerar över Pyrenéerna, till Italien, innan du avslutar upp i Frankrike. En sak som resenärer bör vara medvetna om är att du inte bara kan boka en Passadura tågbiljett och kalla det en dag. Medan tåget tekniskt lämnar Portugal vid en viss tidpunkt och anländer till Spanien vid en viss tidpunkt, finns det lagar att följa när man reser med tåg i Europeiska unionen. Du måste se till att du packar en extra dag med vistelse i vilket land som helst.Med det sagt, kanske du undrar vad Passadura faktiskt betyder. Det finns vissa skillnader mellan de två rutterna. Slutdestinationen kommer dock att skilja sig åt för varje land.

Om du reser till Storbritannien, då du inte reser med Passadura. Du måste använda Eurostar. Anledningen till detta är att Passadura-rutten måste tas hela vägen genom Tyskland till Frankrike, vilket inte är möjligt.Dessutom kan du inte resa med Passadura om du reser från Italien till Storbritannien. Som tidigare nämnts går denna rutt bara genom Tyskland.

Om du planerar en resa genom Europa med tåg måste du göra din forskning. Genom att följa dessa rutter kommer du att sluta med några bra upplevelser som du vill berätta för dina vänner om. Innan du går är det en bra idé att besöka en av Interrails webbplatser och få en fullständig uppfattning om skillnaderna i Passadura expressrutterna.

Detta ger dig mer flexibilitet när du bestämmer vilken mat du ska äta och hur många stopp du vill göra.

Så om du aldrig har provat tågresor innan, pröva att göra stopp på vägen så som att besöka platser i Spanien, Italien eller Frankrike. Men när du har fått nog av rutten du är på, gå till en av Interrail webbplatser och bestämma vilken väg som skulle vara den mest lämpliga för dig och din familj.

För mer reseinspiration besök denna sida resebeskrivning.se.