Blogg

Som stafettläkare i Norge gör du skillnad på riktigt

Att jobba som stafettläkare i Norge kan visa sig vara ett väldigt bra val för din karriär. Detta yrke är nämligen väldigt givande enligt de allra flesta som har provat på det. Därför är det inte konstigt att så många svenska läkare väljer att satsa på yrket.

Till exempel är Norge kända för att ha en offentlig vårdapparat som är framstående. Dessutom upplever många att det är väldigt trevligt att arbeta på de arbetsplatser där norska vårdgivare erbjuder patienter denna vård. Som om inte detta vore nog är levnadsstandarden väldigt hög och förutsättningarna i arbetslivet är ofta väldigt goda. Läs vidare för att få insikt i fler fördelar än de som vi redan har nämnt!

5 bra skäl att bli stafettläkare i Norge

Utöver de fördelar med att bli stafettläkare i Norge som vi redan har nämnt kan vi även nämna dessa:

  • Bra lön. Levnadsstandarden är en av de högsta i hela världen. Som läkare får du också bra betalt för ditt arbete. När du jobbar som läkare via bemanning i landet kan du också förvänta dig att få bra betalt för de timmar som du plöjer ner i ditt arbete.
  • Förstklassig vård. Vårt västra grannland har en vårdapparat som är känd för att erbjuda en förstklassig vård samt ha väldigt fina och trevliga arbetsplatser. Även detta är en aspekt som attraherar många svenska läkare som söker sig dit.
  • Hälsosam balans. En annan fördel med att bli stafettläkare i Norge är att du kan få en hälsosam balans i livet genom att satsa på en sådan karriär. Norge är nämligen känt för att lägga stort fokus på balansen mellan ditt arbete och din fritid. Så om du vill komma ifrån det hektiska livet inom den svenska vården kan du hitta en frisk fläkt på andra sidan landsgränsen.
  • Landet är mångkulturellt. Likt Sverige är Norge ett land som präglas av mångkultur. Så när du arbetar som läkare i landet får du möjlighet att jobba med många olika patienter med olika förutsättningar och livshistorier.
  • Det är givande. Det är givande att jobba som läkare i nästan vilket land som helst, men än mer så i vårt västra grannland. Du får nämligen chansen att göra skillnad på riktigt och göra patienternas liv betydligt bättre.